Sladká omeleta
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Vejce - 2 ks
- Mouka - 1 lžička
- Zavařenina
- Cukr na posypání
Postup:
- Z bílků našleháme tuhý sníh
- Pak do něho zamícháme žloutky i mouku
- Těsto vlijeme na menší pánev s rozpuštěným máslem a strčíme asi na 5 minut do trouby
- Omeletu neobracíme a rychle upečeme
- Pak ji pomažeme zavařeninou, v půli překlopíme, pocukrujeme a ihned servírujeme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.