Sladká omeleta

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Vejce - 2 ks
  • Mouka - 1 lžička
  • Zavařenina
  • Cukr na posypání

Postup:

  • Z bílků našleháme tuhý sníh
  • Pak do něho zamícháme žloutky i mouku
  • Těsto vlijeme na menší pánev s rozpuštěným máslem a strčíme asi na 5 minut do trouby
  • Omeletu neobracíme a rychle upečeme
  • Pak ji pomažeme zavařeninou, v půli překlopíme, pocukrujeme a ihned servírujeme
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.