Slávky na dijonské hořčici
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Slávky - 1 kg
- Řapíkatý celer - 100 g
- Cibule - 50 g
- Bílé víno - 8 cl
- Dijonská hořčice - 2 PŽ
- Smetana 33% - 5 cl
- Sůl
- Pepř
- Bobkový list
Postup:
- Ingredience kromě smetany vložíme do jednoho hrnce a za občasného prohození vaříme pod pokličkou asi 5 minut, dokud se slávky neotevřou
- Potom přidáme smetanu, prohodíme a podáváme
Poznámky:
- Hořčici dáváme nahoru, protože by se mohla snadno spálit
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.