Sledi v hořčičné marinádě
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Čerstvý sleď filet 8 ks
- Ocet ¼ l
- Voda ¼ l
- Mrkev 100 g
- Cibule 100 g
- Majonéza 100 g
- Zakysaná smetana 300 g
- Hrubozrnná hořčice 40 g
- Čerstvý kopr
- Bobkový list
- Hořčičné semínko
- Sůl
Postup:
- Svaříme ocet s vodou, mrkví, cibulí, bobkovým listem, hořčičným semínkem a trochu osolíme.
- Necháme vychladnout.
- Do vychladlé várky vložíme filety sledě a necháme jeden den v chladu.
- Ze zakysané smetany, majonézy, hořčice a kopru připravíme marinádu.
- Sledě naložíme do marinády na další den. Potom můžeme podávat.
- Množství kopru regulujte dle vlastní chuti.
- Rozhodně zkuste ochutnat takto připravené sledě s na plátky krájenou vařenou červenou řepou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.