Sledi v hořčičné marinádě

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience - 4 porce:

  • Čerstvý sleď filet  8 ks
  • Ocet   ¼ l
  • Voda   ¼ l
  • Mrkev  100 g
  • Cibule  100 g
  • Majonéza  100 g
  • Zakysaná smetana  300 g
  • Hrubozrnná hořčice  40 g
  • Čerstvý kopr
  • Bobkový list
  • Hořčičné semínko
  • Sůl

Postup:

  • Svaříme ocet s vodou, mrkví, cibulí, bobkovým listem, hořčičným semínkem a trochu osolíme.
  • Necháme vychladnout.
  • Do vychladlé várky vložíme filety sledě a necháme jeden den v chladu.
  • Ze zakysané smetany, majonézy, hořčice a kopru připravíme marinádu.
  • Sledě naložíme do marinády na další den. Potom můžeme podávat.
  • Množství kopru regulujte dle vlastní chuti. 
  • Rozhodně zkuste ochutnat takto připravené sledě s na plátky krájenou vařenou červenou řepou.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.