Smažený chřest

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 600 g vařeného bílého chřestu
  • strouhanka
  • škrobová moučka
  • 50 g strouhaného sýru parmazánského typu
  • 2 vejce

Postup:

  • Vařený chřest necháme okapat
  • Strouhaný sýr promícháme se strouhankou
  • Vejce rozšleháme se lžící vlažné vody
  • Okapaný chřest obalíme ve škrobové moučce, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané se sýrem
  • Obal zopakujeme a ve vyšší vrstvě oleje chřest usmažíme
  • Necháme okapat na papírové utěrce
  • Smažený chřest podáváme teplý s nejrůznějšími omáčkami, čerstvou zeleninou a pečivem nebo i s bramborovou kaší jako lehkou večeři
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.