Smažený chřest
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 600 g vařeného bílého chřestu
- strouhanka
- škrobová moučka
- 50 g strouhaného sýru parmazánského typu
- 2 vejce
Postup:
- Vařený chřest necháme okapat
- Strouhaný sýr promícháme se strouhankou
- Vejce rozšleháme se lžící vlažné vody
- Okapaný chřest obalíme ve škrobové moučce, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané se sýrem
- Obal zopakujeme a ve vyšší vrstvě oleje chřest usmažíme
- Necháme okapat na papírové utěrce
- Smažený chřest podáváme teplý s nejrůznějšími omáčkami, čerstvou zeleninou a pečivem nebo i s bramborovou kaší jako lehkou večeři
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.