Šnečí polévka s pórkem a slaninou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Suroviny:
400 g šnečího masa ve slaném nálevu
150 g másla
30 g mouky
1,5 l kuřecího vývaru
2 dcl smetany
1 pórek
100 g anglické slaniny
sůl a pepř
Postup:
1. V hrnci nechte rozpustit polovinu másla. Z něj a z mouky připravte světlou jíšku. Zalijte teplým kuřecím vývarem a dobře rozšlehejte. Osolte, opepřete a 15 minut povařte.
2. Přidejte polovinu tělíček šneků a smetanu. Provařte ještě pár minut.
3. Dochuťte a ponorným mixérem polévku rozmixujte s na kostky nakrájeným máslem.
4. Na vedlejší pánvi roztavte na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Na ní prohřejte zbytek šnečích tělíček a na plátky nakrájenou bílou část pórku.
5. Při servírování na talíř vkládejte do polévky směs šneků, slaniny a pórku.
Poznámka:
Šneci ve slaném nálevu jsou běžně k dostání v obchodech s francouzským a italským sortimentem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.