Svěží mrkvovo - jablečný salát s medovým dresingem a slunečnicí

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pátek 3. listopadu. Od posledního říjnového dne připravujeme dobroty pro nás z mnohdy netradičních surovin - podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Suroviny: 3 lžíce panenského olivového oleje, čerstvě vylisovaná šťáva z jednoho pomeranče nebo citrónu, 1 - 2 lžíce kvalitního medu, 2 hrsti slunečnicových semínek, 1 lžíce sojové omáčky na opražená semínka, 3 středně velké mrkve, 2 jablka, v sezóně mrkvová nať a ledový salát na ozdobu

Postup: Mrkev a jablka nakrájíme na tenké šikmé plátky, smícháme, zalijeme dresingem z oleje, medu a šťávy z pomeranče nebo citrónu a posypeme na sucho opraženými semínky (předtím doporučujeme propláchnout studenou vodou), která poté můžeme pokapat sójovou omáčkou nebo trochu osolit.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.