Svíčkové nudličky s pórkem a mandlemi
Vaříme s Karinou Havlů - pórek na 160 způsobů.
Suroviny: 500 g svíčkového masa, 1 pórek - bílá část, 2 stroužky česneku, asi 3 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru, 1 malá cuketa, 100 g loupaných mandlí, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Postup: Maso nakrájíme na nudličky a na oleji zprudka osmahneme. Osolíme a opepříme, přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor, jemně nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou bílou část pórku, na hrubo nastrouhanou cuketu a za častého míchání společně opečeme. Ochutíme sojovou a worchesterskou omáčkou, krátce na malém plameni podusíme, dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky a posypané mandlemi opraženými nasucho.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka