Tábornický špíz

Vaříme podle receptů, které připravil Jakub Kořínek.

Suroviny: 8 špekáčků, 50 g slaniny, 2 cibule, 6 vařených brambor, 4 papriky, 6 stroužků česneku, olej na potření, kečup

Postup: Špekáčky, vařené oloupané brambory, cibuli, papriky a slaninu nakrájíme na plátky. Cibuli a brambory na silnější kolečka, aby se při napichování nerozpadly. Jednotlivé suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly, potřeme utřeným česnekem a olejem. Opékáme na rožni a před podáváním pokapeme kečupem. Podáváme s chlebem a salátem. Také je možné potírat špíz pouze olejem a podávat k němu kečup s česnekem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.