Tandoori kuřecí stehna

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 10 ks kuřecích stehen (rozdělené na spodní a vrchní stehno, z vnitřní strany naříznuté až ke kosti)
  • 340 g tandoori pasty
  • 150 g bílého jogurtu (typu holandia, bio)
  • sůl dle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 1 moka lžička ml. koriandru
  • 1 moka lžička ml. kardamomu
  • špetka ml. skořice
  • špetka ml. hřebíčku

Postup:

V rendlíku smícháme tandoori pastu se solí, ostatním kořením a utřeným česnekem. Položíme na plotnu a asi 1 minutu povaříme, aby se rozvoněly všechny ingredience. Pak odstavíme, necháme vychladnout a přidáme přírodní bílý jogurt.

Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené. Poté namáčíme maso kus po kusu do marinády, prsty ještě lehce pomačkáme, dostaneme marinádu až ke kosti a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Maso musí být dobře obaleno ze všech stran.

Když marináda zbude, nalijeme ji ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici maximálně tři dny při teplotě +4 C°.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.