Tapioka s kokosovým mlékem a zeleným čajem
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 0,25 kg cukru
- 1 l kokosového mléka
- 0,30 kg tapiokových perliček (malých)
- 3 lžíce zeleného čaje (matcha)
Postup:
Tapioku namočíme přes noc do studené vody jako luštěniny.
Mléko svaříme s cukrem a necháme vychladnout na teplotu 80°C. Pak přidáme čaj a necháme louhovat do vystydnutí. Poté přecedíme přes jemné sítko.
Tapioku uvaříme ve vroucí vodě (asi 2 minuty), scedíme a propláchneme ve studené vodě. Ihned vmícháme do kokosového mléka a necháme hodinu nasáknout. Podáváme vychlazené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.