Tatarák z jehněčí kýty

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 500 g jehněčí kýty bez kosti
  • 1 lžička kaparů
  • 5 vypeckovaných zelených oliv
  • 2 žloutky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 citrony
  • 1 lžíce tabasca
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • toastový chléb

Postup:

  • Jehněčí kýtu pomeleme najemno
  • Kapary a olivy najemno nasekáme
  • Jarní cibulky nakrájíme nadrobno
  • Citron omyjeme, nakrájíme na měsíčky
  • Namleté maso dobře promícháme se žloutky, tabascem, solí, pepřem
  • Přidáme nasekané kapary, olivy, cibulky a  přidáme lžíci oleje, trochu strouhaného parmazánu a ozdobíme zelenými listy cibulek
  • Podáváme s měsíčky citronu a opečeným toastovým chlebem
autor: Denisa Jeřábková