Tatarák z jehněčí kýty
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 500 g jehněčí kýty bez kosti
- 1 lžička kaparů
- 5 vypeckovaných zelených oliv
- 2 žloutky
- 2 jarní cibulky
- 2 citrony
- 1 lžíce tabasca
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 50 g strouhaného parmazánu
- toastový chléb
Postup:
- Jehněčí kýtu pomeleme najemno
- Kapary a olivy najemno nasekáme
- Jarní cibulky nakrájíme nadrobno
- Citron omyjeme, nakrájíme na měsíčky
- Namleté maso dobře promícháme se žloutky, tabascem, solí, pepřem
- Přidáme nasekané kapary, olivy, cibulky a přidáme lžíci oleje, trochu strouhaného parmazánu a ozdobíme zelenými listy cibulek
- Podáváme s měsíčky citronu a opečeným toastovým chlebem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.