Tatarák z uzeného lososa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,4 kg uzeného lososa
- 4 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
- 1 citrón
- 1 lžíce pažitky
- 1 pomeranč
- 2 lžíce mascarpone
Postup:
- Z pomeranče a citrónu dobře vymačkáme všechnu šťávu a promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem
- Do zálivky přidáme jemně nasekanou pažitku a dobře promícháme
- Uzeného lososa nakrájíme na drobno a smícháme se zálivkou a mascarpone
- Podáváme s čerstvým pečivem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.