Telecí tatarák

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 300 g telecí svíčkové
  • 1 lžička kaparů
  • 5 vypeckovaných zelených oliv
  • 2 žloutky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 citrón
  • 1 lžíce tabasca
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 citrón
  • toastový chléb

Postup:

Telecí svíčkovou pomeleme najemno. Kapary a olivy najemno nasekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobno. Citrón omyjeme, nakrájíme na měsíčky. Namleté maso dobře promícháme se žloutky, tabascem, solí, pepřem. Přidáme nasekané kapary, olivy, cibulky a přidáme lžíci oleje, trochu strouhaného parmazánu a ozdobíme zelenými listy cibulek.

Podáváme s měsíčky citrónu a opečeným toastovým chlebem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.