Telecí závitky se sýrovou náplní

Vaříme s Karinou Havlů - pórek na 160 způsobů.

Suroviny: 4 telecí řízky, 1 malý pórek, 50 g eidamu, 3 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného, 100 ml bílého vína, 100 ml vývaru - i z kostky, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl, pepř

Postup: Omytý pórek - bílou část - nakrájíme na kolečka a osmahneme s tymiánem na lžíci másla. Odstavíme z plotny. Na kostičky nakrájený eidam přidíme k pórku. Řízky tence naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme sýrovou směsí. Pozor - sýr nedáváme až ke krajům, aby během tepelné úpravy nevytekl. Řízky stočíme a konce přichytíme k sobě párátky. Na zbývajícím másle a oleji je osmažíme ze všech stran a vyjmeme z pánve. Zbylý tuk zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou zředíme vínem, vývarem a necháme povařit do zhoustnutí. Závitky přelijeme na talíři šťávou a podáváme s různě upravenými brambory, bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.