Thajská kuřecí prsíčka
Vaříme s cestovatelem a básníkem Filipem Budákem.
Suroviny: 300 g kuřecích prsíček, Na marinádu: 1 cibule šalotka, 2 lžíce česneku, lžička cukru, drcený zelený pepř, špetka soli, lžička červené papriky (koření), 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rýžového vína, sezamový olej. Příloha: rýže
Postup: Připravíme marinádu z koření a drobně nasekané zeleniny a výše uvedených surovin. Plátky kuřecích prsíček do této směsi naložíme a necháme odležet, nejlépe přes noc. Maso pak restujeme asi 5 - 8 minut téměř bez oleje na rozpálené grilovací pánvi (s drážkami na dně) přikryté poklicí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.