Thajské kuřecí stehno se zázvorem a koriandrem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.
Ingredience - 4 porce:
- Kuřecí stehno 4 ks
- Kokosové mléko 1 l
- Zázvor 200 g
- Červená kari pasta 1 lžička
- Červená paprika 2 ks
- Žlutá paprika 2 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Šťáva ze 3 limet
- Koriandr 1 svazek
- Cukr 1 lžíce
- Limetové listy 10 ks
- Olivový olej
- Sůl
Postup:
- Zázvor oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme lžičku červené kari pasty (můžeme použít i zelenou) a společně zarestujeme asi 3 minuty, aby se nám zázvor nepřipaloval.
- Zalijeme kokosovým mlékem, které před nalitím protřepeme, aby se nám husté mléko neusadilo vespod.
- Přivedeme k varu a vložíme omytá a nasolená kuřecí stehna. Takto dusíme na mírném plamenu doměkka přibližně 45-60 minut.
- Mezi tím si do malého kastrůlku dáme limetové listy, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 20 minut, aby nám vzniknul vývar, který přecedíme a později nalijeme do omáčky.
- Měkká stehna vyndáme, do základu přidáme na kostičky nakrájené červené a žluté papriky a chvilku podusíme, než změknou.
- Poté omáčku důkladně promixujeme dohladka, podle chuti můžeme přidat nasekané chilli papričky, přilijeme vývar z limetových listů, dochutíme solí, cukrem, přidáme šťávu z limet a nakonec zamícháme čerstvý nasekaný koriandr.
- Ideální příloha je dušená jasmínová rýže.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.