Treska pošírovaná v kokosovém mléce

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 4 porce filetů tresky
  • 0,30 l kokosového mléka
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 plátky zázvoru
  • sůl a pepř
  • čínské zelí (pok choi), papriky, cukety, brokolice
  • ústřicová omáčka
  • sezamový olej
  • česnek
  • uvařená divoká rýže

Postup:

Kokosové mléko zahřejeme v rendlíku na bod varu a přidáme rybí omáčku a zázvor. Do vroucího mléka vložíme okořeněnou tresku a plamen stáhneme na střední. Pomalu táhneme 4 až 8 minut.

V hluboké pánvi orestujeme česnek se zeleninou a přidáme trochu ústřicové omáčky. Dle potřeby naředíme vodou. Podáváme s divokou rýží.

autor: Denisa Jeřábková