Uzená vepřová krkovice
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Vepřová krkovice 1 ks / 2 kg
- Sůl 300 g
- Cukr 30 g
- Voda 3 l
Postup:
Vepřovou krkovičku obalíme v soli smíchané s krystalovým cukrem a necháme dva dny v chladu. Poté krkovičku opláchneme vodou. Sůl s vodou jen na pár minut převaříme. Necháme zchladnout.
Do studeného láku znovu naložíme krkovici a na měsíc uložíme do lednice.
Po měsíci vyndáme z láku ven, osušíme a vkládáme do rozehřáté udírny. Udíme ideálně na švestkovém dřevu na 60 °C asi 8 hodin.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka