Vegetariánský tatarák
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 10 zralých rajčat
- 1 šalotka
- 1 malá cibule
- čerstvá pažitka
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 100 g zelených fazolek
- 1 malá cibule
Postup:
- Omytá rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, příčně překrojíme, vymačkáme šťávu a zrníčka
- Síto vyložíme utěrkou
- Rajčata pokrájíme na kousky, vložíme do síta a zatížíme talířem nebo miskou
- Necháme přes noc vykapat
- Šalotku oloupeme a jemně nasekáme, omytou pažitku pokrájíme
- V míse promícháme rajčata se šalotkou, pažitkou a olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem
- Necháme hodinu vychladit a podáváme se spařenými zelenými fazolkami a kolečky cibule
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.