Vegetariánský tatarák

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 10 zralých rajčat
  • 1 šalotka
  • 1 malá cibule
  • čerstvá pažitka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 100 g zelených fazolek
  • 1 malá cibule

Postup:

  • Omytá rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, příčně překrojíme, vymačkáme šťávu a zrníčka
  • Síto vyložíme utěrkou
  • Rajčata pokrájíme na kousky, vložíme do síta a zatížíme talířem nebo miskou
  • Necháme přes noc vykapat
  • Šalotku oloupeme a jemně nasekáme, omytou pažitku pokrájíme
  • V míse promícháme rajčata se šalotkou, pažitkou a olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem
  • Necháme hodinu vychladit a podáváme se spařenými zelenými fazolkami a kolečky cibule
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.