Vepřová panenka s kokosovým mlékem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 400 g vepřové panenky
- šálek pomerančové šťávy
- 5 lžic sojové omáčky
- 1 střední cibule
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička curry
- 1 šálek kokosového mléka
- 1 lžíce smetany
- sůl
- olej
Postup:
- Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády z pomerančové šťávy, sójové omáčky, česneku a nakrájené chilli papričky
- Maso vyndáme a opékáme na pánvi
- Přidáme cibuli, česnek, červenou papriku, mletou papriku, curry a osolíme
- Zalijeme marinádou, kokosovým mlékem a na zjemnění smetanou
- Podáváme s rýží
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.