Vepřová panenka se švestkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 válečky z vepřové panenky po 150 g
- 100 g sušených švestek
- 50 g sekaných vlašských jader
- 0,1 l červeného vína
- vývar na podlévání
- olej
- sůl
Postup:
- Sušené švestky nakrájíme a zakapeme vínem
- Vepřovou panenku nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikl otvor, který vyplníme namočenými švestkami a ořechy
- Panenku zavřeme párátky, osolíme a na oleji opečeme
- Potom podlijeme trochou vývaru a zvolna pečeme doměkka
- Podáváme s bramborovou kaší
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.