Vepřová žebra pečená na chilli a medu

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience - 5 porcí:

  • Vepřová žebra - 1,8 kg
  • Cibule - 300 g
  • Zázvor - 100 g
  • Česnek - 70 g
  • Kuřecí vývar - 1 l
  • Med - 150 g
  • Chilli
  • Sůl 

Postup:

  • Na toto jídlo koupíme masová žebra řezaná v pásech od vrchní části bůčku
  • Nakrájíme je na kusy po přibližně 200 g (větší by se rozpadly)
  • Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na drobno pokrájenou cibuli, zázvor a česnek
  • Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme med, chilli a přivedeme k varu
  • Do vařícího základu vložíme žebra a 20 minut zvolna vaříme
  • Poté vložíme do pekáčku a na teplotu asi 120°C v troubě pečeme 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne
  • Případně dochutíme a podáváme
autor: Denisa Jeřábková