Vepřová žebra pečená na chilli a medu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 5 porcí:
- Vepřová žebra - 1,8 kg
- Cibule - 300 g
- Zázvor - 100 g
- Česnek - 70 g
- Kuřecí vývar - 1 l
- Med - 150 g
- Chilli
- Sůl
Postup:
- Na toto jídlo koupíme masová žebra řezaná v pásech od vrchní části bůčku
- Nakrájíme je na kusy po přibližně 200 g (větší by se rozpadly)
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na drobno pokrájenou cibuli, zázvor a česnek
- Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme med, chilli a přivedeme k varu
- Do vařícího základu vložíme žebra a 20 minut zvolna vaříme
- Poté vložíme do pekáčku a na teplotu asi 120°C v troubě pečeme 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne
- Případně dochutíme a podáváme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka