Vepřové ledvinky na cibulce

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 2 porce:

  • 300 g vepřových ledvinek, očištěných a nakrájených na nudličky
  • 1 velká cibule
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • 1 člž. rajčatového protlaku
  • 2 plž. jíšky

Postup:

  • Ledvinky nejprve zblanžírujeme ve vroucí vodě, pak je propláchneme studenou vodou a necháme okapat
  • Očištěnou cibuli nakrájíme najemno a na sádle opečeme dozlatova
  • Přidáme protlak, kmín zarestujeme a přidáme ledvinky
  • Vše opečeme a zalijeme vodou
  • Osolíme, opepříme a pomalu dusíme doměkka
  • Když jsou ledvinky měkké, vyndáme je ze základu a základ přivedeme k varu
  • Omáčku dohustíme jíškou, provaříme a dochutíme
  • Hotovou omáčku přecedíme přes jemné sítko na ledvinky a společně provaříme
  • Podáváme s rýží
autor: Denisa Jeřábková