Vepřové nožičky ve vinném glazé

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience  - 4 porce:

  • Vepřové nožičky - 4 ks
  • Červené víno - 0,5 l
  • Demiglace - 0,2 l
  • Kuřecí vývar - 0,8 l
  • Sůl       

Příprava:

  • Očištěné nožičky vložíme do pekáčku
  • V hrnci svaříme víno na polovinu množství, provaříme s demiglace a vývarem
  • Osolíme a nalejeme na nožičky v pekáčku
  • Pod pokličkou dusíme v troubě na 100°C asi 4 hodiny doměkka
  • Nožičky vyndáme a omáčku svaříme do požadované síly 
  • Horké nožičky podáváme přelité omáčkou

Poznámka:

  • Toto jídlo je velmi důležité dusit pomalu, aby se kůže na nožičkách nepotrhala
  • Také dbáme na to, aby nožičky byly opravdu měkké
  • Jako příloha je vhodná vařená či pečená zelenina nebo chléb
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.