Vepřové nožičky ve vinném glazé
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Vepřové nožičky - 4 ks
- Červené víno - 0,5 l
- Demiglace - 0,2 l
- Kuřecí vývar - 0,8 l
- Sůl
Příprava:
- Očištěné nožičky vložíme do pekáčku
- V hrnci svaříme víno na polovinu množství, provaříme s demiglace a vývarem
- Osolíme a nalejeme na nožičky v pekáčku
- Pod pokličkou dusíme v troubě na 100°C asi 4 hodiny doměkka
- Nožičky vyndáme a omáčku svaříme do požadované síly
- Horké nožičky podáváme přelité omáčkou
Poznámka:
- Toto jídlo je velmi důležité dusit pomalu, aby se kůže na nožičkách nepotrhala
- Také dbáme na to, aby nožičky byly opravdu měkké
- Jako příloha je vhodná vařená či pečená zelenina nebo chléb
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.