Vepřové z jednoho hrnce

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 600g vepřové plece
  • 600g brambor
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • tymián
  • drcený bobkový list
  • 2 hrnky vývaru
  • 1 lžíce sádla

Postup:

  • Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno
  • Zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny. 
  • Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem
  • Na brambory polovinu cibule, pak polovinu masa, posypat polovinou česneku, osolit, poprášit bobkovým listem a posypat polovinou mrkve
  • Všechno zopakovat
  • Poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem
  • Všechno zalijeme vývarem, přiklopíme a dáme péct
  • Pečeme pomalu 2-3 hodiny
  • Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená
autor: Denisa Jeřábková