Vlámské telecí carbonnade
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Telecí krk - 1 kg
- Černé pivo - 1,5 l
- Řapíkatý celer - 250 g
- Cibule - 250 g
- Dijonská hořčice - 70 g
- Olivový olej - 0,1 l
- Cukr
- Sůl
- Černý pepř
Příprava:
- Telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a řapíkatý celer a společně opékáme dozlatava
- Potom jen krátce zarestujeme lžíci cukru, hořčici a zalejeme pivem
- Maso zvolna dusíme doměkka
- Poté maso vyndáme vedle do hrnce a omáčku na něj přepasírujeme
- Převaříme, dochutíme a podáváme
Poznámka:
- Takto dusit můžeme i vepřové, kuřecí či uzené
- Jako příloha je výborná jasmínová rýže nebo ratatouille
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.