Zadělávané dršťky na pivu

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Hovězí dršťky 1 kg
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká  50 g
  • Kuřecí vývar  5 dcl
  • Česnek 50 g
  • Silné světlé pivo  1 dcl
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka
  • Drcený kmín

Postup:

Dršťky dobře propláchneme a v nesolené vodě vaříme asi 10 minut. Tento postup přibližně 4 krát opakujeme, abychom je zbavili příliš silného aroma. Když je máme povařené ve čtyřech vodách, napustíme pátou, osolíme a dršťky vaříme pomalu několik hodin doměkka.

Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl, pepř, drcený česnek, drcený kmín, majoránku a krájené dršťky.

Společně provaříme několik minut. Na poslední minutku přilijeme světlejší silné pivo a po krátkém provaření podáváme.

Dršťky jsou velice aromatické. Abychom elimininovali jejich zápach, můžeme je koupit již dopředu uvařené.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.