Zapečená zelenina

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - úterý 26. září

Suroviny: 2 pórky, 2 menší cukety, 2 mrkve, 1 menší celer, 30 dkg čerstvých žampionů, (může být i další zelenina: růžičková kapusta, zelené fazolky apod.), 2 lžíce olivového oleje, sůl, bílý pepř, bazalka, 3 lžíce šlehačky a 35 dkg listového těsta

Postup: Zeleninu nakrájenou na kolečka orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a šlehačku. Směs přendáme na pekáček nebo do zapékací mísy a překryjeme plátem listového těsta, které propícháme. Potřeme olejem a pečeme do růžova. Výtečnou přílohou jsou vařené brambory nebo jenom zeleninový salát.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.