Zapečené špecle s rozinkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,75 kg sušených špeclí
- 6 vajec
- 20 dkg cukru
- skořice
- sůl
- rostlinný tuk
- 10 dkg rozinek
- 10 dkg ořechů
- med
Postup:
Špecle uvaříme ve slané vodě. Potom je scedíme a necháme zcela vychladnout.
Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme skořici, špetku soli a rozpuštěný rostlinný tuk a směs smícháme se špeclemi. Nakonec do špeclí zvolna vmícháme tuhý sníh.
Vymažeme pekáč, polovinu špeclí do něj narovnáme, posypeme rozinkami, sekanými ořechy, polijeme medem a přikryjeme zbytkem špeclí. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.