Zasněžené kotlety

Vaříme s Jiřím Prchalem - doma chutná nejlépe!!!

Suroviny: 4 vepřové kotlety (plátky z krkovičky) zhruba po 150 g, celkem 200 g salámu dvou druhů (osvědčil se šunkový či gothaj a vysočina či poličan), 3 - 4 lžíce nadrobno nakrájené cibule, 120 g eidamu, 5 hrstek strouhanky, 5 plátků másla, zhruba 1,5 dl světlého piva, 0,5 dl studené vody nebo vývaru, sůl, 3 - 4 střední stroužky česneku, sójová omáčka

Postup: Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek másla. Pečeme v troubě na plechu podlité pivem asi hodinu, půl hodiny zakryté alobalem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.