Zelná polévka s uzeným tofu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience
- 500 gramů kysaného zelí
- 1 balení uzeného tofu
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 5 stroužek česnek
- zeleninový vývar
- 2 brambory
- kmín
- majoránka
Postup
V hrnci podusíme kysané zelí a koření. Když je zelí poloměkké, dolijeme je vývarem a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vaříme, až zelí i brambory změknou. Tofu nakrájíme na kostky a přidáme spolu s prolisovaným česnekem. Ještě krátce povaříme a podáváme se lžící zakysané smetany.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka