Zelný salát s křenem a jablky
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Hlávka bílého zelí 1 kg
- Jablka 500 g
- Čerstvý křen 300 g
- Mléko 10 cl
- Řepkový olej 2 cl
- Calvados 2 cl
- Sůl
Postup:
Bílé zelí nakrájíme na tenké nudličky, přidáme strouhaný křen na pár vteřin spařený v mléce a jablka nastrouhaná i se slupkou.
Přilijeme řepkový olej, calvados a osolíme. Dobře promícháme a podáváme.
Jemný, ale zároveň pikantní salát je dobrý i samotný, ale naprosto senzační k zabijačkovým specialitám.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.