Zpěvačka Tereza Mašková: Přeji si hudebně zakořenit, aby mě lidé nevnímali jen jako tu růžovku ze SuperStar

Hudba ji provází odmalička, vystudovala konzervatoř a v roce 2018 se zúčastnila soutěže SuperStar, kterou vyhrála. O sólové dráze, muzikálu, spolupráci s Orchestrem Karla Vlacha i růžových vlasech mluvila ve studiu Rádia Praha zpěvačka Tereza Mašková.

Před SuperStar si dala od hudby rok pauzu. „Nic nefungovalo, neměla to pro mě smysl, nikam jsem se neposouvala,“ vzpomíná. Pak ale přišla účast v soutěži, která všechno změnila.

„Po tom roce mi to prostě začalo chybět. Řekla jsem si, že do toho jdu a buď se něco stane, nebo na to kašlu.“ A stalo se, pátou řadu SuperStar vyhrála, což jí pomohlo vydat se na sólovou dráhu.

Tereza Mašková

K tomu si ale přidala také muzikál Bodyguard v Hudebním divadle Karlín. „Já ten film miluji, ale zezačátku jsem se toho bála, byla jsem hrozně nervózní. Ale jsem ráda, že jsem do toho šla, protože mě to baví. A mám z toho fakt radost, je to moc krásný,“ pochvaluje si.

Nadšeně prý kývla i na nabídku zpívat se slavným Orchestrem Karla Vlacha. „Já jsem se o tomhle orchestru učila na konzervatoři a vždycky jsem inklinovala k této hudbě. Jsou tam skvělí lidé, výborní muzikanti a já si s nimi ráda zazpívám.“

Koncertem v Lucerně si plní sen

V dubnu má Tereza Mašková narozeniny, na velké oslavy není, ale přece jenom si letos něco nadělila. A nejen sobě.

„19. listopadu budu mít svůj velký koncert v Lucerně a na to se hrozně těším. Budu tam mít hosty, třeba Marek Lambora, Igor Timko a postupně budu ty hosty odtajňovat. Je to pro mě hrozně velká věc, těším se a zároveň jsem nervózní, ale byl to takový můj sen.“

Lenka Vahalová a Tereza Mašková

Do budoucna má kromě koncertu ještě jedno přání, které se týká její hudební kariéry. „Aby mě lidé nevnímali jenom jako tu růžovku ze SuperStar, ale že mám tu svoji tvorbu, tak jako zakořenit a koncertovat, být tady pro ty lidi, aby šli tu moji kariéru se mnou. A jednou mít i tu O2 arenu.“

Jak vznikla spolupráce s Markem Lamborou? Proč si myslí, že byl dřív její hlas ohebnější? A zůstane jí růžová barva? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.