Boloňská směs s červeným vínem
Recept šéfkuchaře restaurace Vinograf Milana Hořejše.
Suroviny:
800 g hovězího mletého masa (pouze hovězí - ideálně krk, namlít si sami, nebo u řezníka)
1 cibule
2 mrkve
300 g celeru
2 petržele
6 rajčat
200 g rajčatového protlaku
150 g sádla
0,7 l červeného vína
sůl a pepř
chilli
oregáno
tymián
Postup:
1. Rozpusťte sádlo a na něm zprudka opečte hovězí maso, vyjměte a hned přidejte kořenovou zeleninu a cibuli na drobné kostičky.
2. Restujte, přidejte protlak a pokrájená rajčata. Zalijte vínem. Vraťte maso do kastrolu, přidejte koření a duste, dokud maso nezměkne. Dlouhým vařením se spojí všechny chutě.
3. Na závěr už jen zkontrolujte, jestli je směs dost slaná a okořeněná.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.