Čočka s cuketou
Červená čočka pochází z Turecka, dnes je ale rozšířená po celé Asii a zvykáme si na ni i u nás. Při vaření s ní neztratíte tolik času jako s ostatnímu druhy, protože je bez slupky a je tedy hotová velmi rychle. Má velký podíl vlákniny a nízký glykemický index, takže pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Také dnešní recept připravila Andrea Brzobohatá, zakladatelka sdružení Antimeningokok.cz.
Suroviny:
sáček červené čočky
cibuli
1 cuketa
rajčatový protlak
sušená rajčata
bujon bez glutamátů
Postup:
1. Čočku uvařte ve vodě.
2. Na pánvičce zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou cuketu a bujon, osolte.
3. Zalijte trochou vody a poduste. Až cuketa změkne, přidejte čočku, nakrájená rajčata a protlak.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.