Dýňová polévka

Dnes pro vás máme recept na dýňovou polévku. Dýňová sezóna je v plném proudu a navíc pro vás tento týden připravuje recepty paní Mančo Toidze, která se svou rodinou provozuje v Praze restauraci s názvem Polévkárna. Tak zkuste gruzínskou variantu klasické dýňové polévky.

Suroviny:

2 dýně Hokkaido
2 mrkve
půl kg cibule
2 dl olivového oleje
100g čerstvého koriandru
lžíce čerstvého zázvoru
lžička černého pepře
jablečný ocet
2 litry vody

Postup:

1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, přidejte mrkev a dýni.

2. Po deseti minutách přilijte vodu a vařte dalších 30 minut.

3. Na závěr celou polévku rozmixujte, přidáme koriandr, mletý zázvor a podle chuti jablečný ocet.