Fazolový krém ve vinném listu
Potěší i vegetariány! Kateřina Reimitzová, šéfredaktorka gastronomického časopisu La Cucina Italiana, pro nás vybrala recept, který je sice pro Itálii typický, ale málo známý.
Suroviny:
400 g čerstvých vyloupaných fazolí borlotti
200 g ovčího tvarohu
24 vinných listů
1 vejce
čerstvá feferonka
rozmarýn, bobkový list
extra panenský olivový olej
sůl
Postup:
1. Fazole vložte do hrnce se studenou vodou a jedním bobkovým listem a hodinu je vařte. Nechte je vychladnout ve vodě, pak sceďte a rozmačkejte vidličkou, osolte a ochuťte nasekanou feferonkou a rozmarýnem, přidejte tvaroh a vejce. Dobře promíchejte.
2. Vinné listy blanšírujte aspoň 1 minutu v neosolené vodě, pak je ihned přemístěte do studené vody, sceďte a osušte utěrkou.
3. Na každý list lžicí naneste náplň, asi 30 g, a vytvořte závitky.
4. Vložte závitky do kastrůlku přiměřené velikosti tak, aby byly dobře uzavřené a během varu se neotevřely, zalijte sběračkou vody a lžící olivového oleje, zakryjte a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Podávejte horké.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.