Gruzínská polévka čichirtma

Dnes si s námi uvařte gruzínskou polévku čichirtma. Také tento recept připravila paní Mančo Toidze z pražské Polévkárny. Používá v něm slepičí maso, dá se ale uvařit i z kuřecího nebo skopového.

Suroviny:

1 slepice
4 cibule
3 lžíce kukuřičné mouky
100 g másla
4 vejce
4 lžíce vinného octa
150 g čerstvého koriandru
lžička soli
3 litry vody

Postup:

1. Slepici vařte ve vodě asi 45minut, pak maso vyndejte a vývar si schovejte.

2. V hrnci si na másle osmažte najemno nakrájenou cibuli, zaprašte kukuřičnou mouku a za stálého míchání přilévejte po troškách slepičí vývar.

3. V hrnku si rozšlehejte čtyři vejce s octem a přilijte za stálého míchání do vývaru, Vařte 5 minut.

4. Nakrájené maso přidejte na závěr spolu s čerstvým koriandrem, zamíchejte a podávejte.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.