Gruzínská polévka sacivi

V Gruzii není jídlo jen cestou, jak zaplnit prázdný žaludek, ale doslova obřad. A platí to pro každé jídlo, i ve všední den. My jsme pro vás tento týden připravili klasické recepty od paní Mančo Toidze, která se svou rodinou provozuje v Praze restauraci s názvem Polévkárna. Proto vám nabídneme především polévky. Ta dnešní se jmenuje sacivi.

Suroviny:

1kg krůtího masa
500g ořechů
100g másla
4 cibule, 1 česnek
lžíce suchého koriandru
lžíce šafránu
lžíce pálivé papriky
špetka mletého hřebíčku
2 lžíce koření uccho suneli
lžička skořice, lžíce octa
3 litry vody

Postup:

1. Do 3 litrů vody dejte vařit krůtí maso. Vařte asi hodinu.

2. Ve druhém hrnci na másle osmažte cibuli, přidejte krůtí vývar, ořechy, koření a vař 30 minut, pak rozmixujte.

3. Krůtí maso nakrájejte, lehce osmaněte na másle a přidejte do polévky. Vařte dalších 10 minut.

4. Podávejte s kukuřičnými chlebíčky, knedlíky nebo polentou.