Houbové smaženky
Na Podkarpatské Rusi se vaří ukrajinská, ruská, maďarská i rumunská jídla, ale jedno mají všechny pokrmy společné - jsou jednoduché na přípravu a přitom velmi chutné. Dagmar Březinová, autorka kuchařky Prostřeno na Podkarpatské Rusi, pro nás dnes vybrala recept na houbové smaženky.
Suroviny:
talířek hříbků
máslo
1 vejce
1 žloutek
krupice, strouhanka
Postup:
1. Hříbky očistěte a pokrájejte na menší kousky a s kouskem másla a lžičkou osolené vody poduste doměkka.
2. Ve čtvrt litru osolené vody svařte krupici na tuhou krupičnou kaši.
3. Do studené kaše přimíchejte dušené houby, 1 vejce a 1 žloutek, na špičku nože pepř, zelenou petrželku nasekanou najemno. Vše promíchejte. Pokud je těsto řídké, přidejte strouhanku.
4. Tvarujte placičky, obalte je zbylým bílkem, strouhankou a smažte na rozpáleném oleji.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.