Hříbkový krém

Poslední recept tohoto týdne je inspirovaný Valašskem a voní podzimem a houbami. Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík prozradil recept na hříbkový krém.

Suroviny:

100 g hřibů
cibule
mrkev
celer
petržel
máslo
sůl, pepř
500ml vývaru
250ml smetany
brambory
2 lžíce hladké mouky

Postup:

1. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujte dozlatova.

2. Přidejte mouku a zalijte vývarem nebo vodou.

3. Povařte, přidejte překrojené hřiby, brambory a smetanu a po uvaření dochuťte solí a pepřem

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.