Hříbkový krém
Poslední recept tohoto týdne je inspirovaný Valašskem a voní podzimem a houbami. Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík prozradil recept na hříbkový krém.
Suroviny:
100 g hřibů
cibule
mrkev
celer
petržel
máslo
sůl, pepř
500ml vývaru
250ml smetany
brambory
2 lžíce hladké mouky
Postup:
1. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujte dozlatova.
2. Přidejte mouku a zalijte vývarem nebo vodou.
3. Povařte, přidejte překrojené hřiby, brambory a smetanu a po uvaření dochuťte solí a pepřem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.