Hříbkový krém se závitky z garnátů a pancetty

Udělejte si doma malou Itálii! Gastronomický časopis La Cucina Italiana vychází už od roku 1929. Šéfredaktorka jeho české mutace Kateřina Reimitzová pro nás dnes vybrala snadný recept na lahodnou hříbkovou polévku – ovšem v italském stylu.

Suroviny:

350 g hříbků
16 ocásků garnátů
16 plátků pancetty
šalotka
česnek
hladká mouka
máslo
bobkový list, tymián
zeleninový vývar
čerstvá smetana
extra panenský olivový olej
sůl, pepř

Postup:

1. Očistěte houby, nakrájejte je na kousky a nechte stranou dvě celé houby na závěrečnou dekoraci.

2. Nasekejte půlku šalotky a nechte ji po dobu 2 minut zesklovatět v kastrolu s oříškem másla. Osolte, opepřete, provoňte bobkovým listem, přidejte houby a nechte je 3 – 4 minuty nasáknout aroma, potom přilijte vývar a nechte vařit dalších 7 – 8 minut.

3. Vyloupejte garnáty a obalte je plátky pancetty.

4. Rozřeďte 15 g mouky se 2 lžícemi smetany a přidejte k povařeným houbám. Přiveďte k varu, potom vypněte a rozmixujte, aby vznikl hladký krém.

5. Zahřejte v kastrolu 2 lžíce oleje s jedním stroužkem stlačeného česneku a s lístky z jedné větvičky tymiánu, orestujte 1 minutu garnáty s houbami, které jste předtím dali stranou a které jste nyní nakrájeli na tenké plátky.

6. Podávejte se závitky z garnátů a s plátky hub.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.