Hruškový koláč s nivou
Fotografka Hana Major Sládková a její maminka Jana Sládková sbírají a vymýšlejí recepty. Také dnes vás přesvědčí, že tradiční suroviny můžete použít i trochu jinak. Vyzkoušejte jednoduchý hruškový koláč s nivou z Tradiční venkovské kuchařky.
Suroviny:
1 listové těsto
3 - 4 zelené hrušky
150 g sýra niva
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
2. Z listového těsta vyválejte plát na velikost plechu a položte na pečicí papír.
3. Poklaďte nakrájenými hruškami a posypte nastrouhanou Nivou. Pečte dozlatova asi 20 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.