Hruškový koláč s nivou
Fotografka Hana Major Sládková a její maminka Jana Sládková sbírají a vymýšlejí recepty. Také dnes vás přesvědčí, že tradiční suroviny můžete použít i trochu jinak. Vyzkoušejte jednoduchý hruškový koláč s nivou z Tradiční venkovské kuchařky.
Suroviny:
1 listové těsto
3 - 4 zelené hrušky
150 g sýra niva
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
2. Z listového těsta vyválejte plát na velikost plechu a položte na pečicí papír.
3. Poklaďte nakrájenými hruškami a posypte nastrouhanou Nivou. Pečte dozlatova asi 20 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka