Jáhlová polévka
Podkarpatská Rus byla vždy mnohonárodnostní oblast a to ovlivnilo i tamní kuchyni. Nabídnou vám tam pokrmy ukrajinské, ruské, maďarské, rumunské a všechny mají jedno společné - jsou velmi chutné a jednoduché na přípravu. Tentokrát pro nás recepty vybrala autorka kuchařky Prostřeno na Podkarpatské Rusi Dagmar Březinová. Ta zná tuhle kuchyni od dětství, protože její maminka se právě tam narodila a recepty se předávají z generace na generaci.
Suroviny:
20 dkg jáhel
1 žloutek
lžička kmínu
sůl podle chuti
1 menší cibule
Postup:
1. Properte a spařte jáhly, dejte do hrnce s malým množstvím vody.
2. Osolte, ochuťte kmínem a vařte doměkka. Vodu postupně dolévejte na požadované množství.
3. Nakonec přilijte smetanu a odstavte.
4. Zjemněte žloutkem a přidejte najemno nakrájenou cibulku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka