Kokosový kefír podle receptu Filipa Říhy
Probiotický nápoj, který Vám dokonale zpříjemní trávení. Vyhnete se všem alergenům a posílíte tělo pomocí zdravých kokosových tuků, minerálů a antioxidantů. Recepty pro vás tentokrát připravil Filip Říha, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti FreshBedýnky.
Ingredience:
kokosové maso a voda ze 2 mladých kokosů
probiotika (2 kapsle nebo 1 g prášku)
Postup:
1. Rozmixujte a nechte 3-12 hodin v teple (ideálně při 35 stupních, v troubě, sušičce či na topení).
2. Ochutnávejte, až vám bude vyhovovat kyselost. Pak vypijte.
3. Uskladněte v lednici po 8 dní.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.