Kuře na paprice podle receptu pro úplné začátečníky
Každý z nás se někdy dostane do situace, že se o sebe musí postarat sám - i když dosud spoléhal, pokud šlo o jídlo, že mu vždy někdo uvaří. Stravovat se v restauracích je finančně dost náročné, jíst stále jen koupená hotová jídla zase neprospívá příliš našemu zdraví. Nezbývá tedy, než se ke sporáku stoupnout sám nebo sama. Kuchařka pro úplné začátečníky je přesně ta kniha, která by vám tuto situaci mohla zjednodušit. Recepty, které jsme pro vás vybrali jsou klasické, jednoduché a chutné.
Doba přípravy: 35 minut
Suroviny:
1 lžička másla
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 kuřecí stehno nebo čtvrtka
1 dl vody
½ lžičky soli
1 dl zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
Postup:
1. Cibuli nakrájejte najemno.
2. V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm cibulku.
3. Zaprašte paprikou.
4. Vložte kuře a osmahněte ho ze všech stran, asi 2 minuty.
5. Podlijte vodou a osolte.
6. Duste pod pokličkou na mírném ohni doměkka, asi 25–30 minut.
7. V zakysané smetaně rozmíchejte mouku.
8. Měkké kuře vyndejte, do šťávy z dušení nalijte zakysanou smetanu s moukou a vše chvilku povařte.
9. Podávejte s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka