Kuře na paprice podle receptu pro úplné začátečníky

Každý z nás se někdy dostane do situace, že se o sebe musí postarat sám - i když dosud spoléhal, pokud šlo o jídlo, že mu vždy někdo uvaří. Stravovat se v restauracích je finančně dost náročné, jíst stále jen koupená hotová jídla zase neprospívá příliš našemu zdraví. Nezbývá tedy, než se ke sporáku stoupnout sám nebo sama. Kuchařka pro úplné začátečníky je přesně ta kniha, která by vám tuto situaci mohla zjednodušit. Recepty, které jsme pro vás vybrali jsou klasické, jednoduché a chutné.

Doba přípravy: 35 minut

Suroviny:

1 lžička másla
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 kuřecí stehno nebo čtvrtka
1 dl vody
½ lžičky soli
1 dl zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky

Postup:

1. Cibuli nakrájejte najemno.

2. V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm cibulku.

3. Zaprašte paprikou.

4. Vložte kuře a osmahněte ho ze všech stran, asi 2 minuty.

5. Podlijte vodou a osolte.

6. Duste pod pokličkou na mírném ohni doměkka, asi 25–30 minut.

7. V zakysané smetaně rozmíchejte mouku.

8. Měkké kuře vyndejte, do šťávy z dušení nalijte zakysanou smetanu s moukou a vše chvilku povařte.

9. Podávejte s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.