Metyja s povidly sypaná mákem
Metyja je typické rychlé jídlo, které se na Valašsku připravuje už léta. Recept připravil šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.
Suroviny:
300 g uvařných brambor
cukr moučka podle chuti
1 lžíce mletého máku
50g másla
2 lžíce povidel
Postup:
1. Brambory rozmačkejte s cukrem a rozpuštěným máslem.
2. Potřete povidly, posypte mákem a podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka