Název Rádio Praha a vysílání v pásmu FM na frekvenci 107.1. Vedoucí programu Karel Zajíc o novinkách v roce 2023

Rádio DAB Praha čekají v roce 2023 změny, od 2. ledna 2023 bude možné stanici nově naladit také na FM, konkrétně na frekvenci 107.1. Spolu s tím se obmění dosavadní název na Rádio Praha. O tom všem mluvil v pořadu K věci vedoucí programu Karel Zajíc.

„Samozřejmě dojde k úpravám programu, ale částečným. Posluchači, kteří znají Rádio DAB Praha, tak o nic, co je u nás baví, nepřijdou,“ slibuje Karel Zajíc. Stanice bude i nadále sázet na vysoký podíl hudby ve vysílání. Novinkou budou večerní hudební speciály.

Karel Zajíc a Štěpánka Duchková

„Každý den v 19 hodin budeme vysílat na různá témata. V pondělí to bude Vinyl, budeme si hrát z gramodesek muziku od 80. let až do současnosti. V úterý máme Hip Hop and RnB Zone, ve středu Hot Zone, což jsou největší hity, které zrovna přišly na trh. Ve čtvrtek budeme mít záznamy živých koncertů.“

Páteční večer bude patřit jedinému moderovanému hudebnímu speciálu, kterým vás provede Ilja Kučera ml.

„Sám název Rock je náš už říká, o čem to bude. V sobotu se od 19 hodin vrátíme do Zóny 90, to znamená do 90. let a budeme si hrát největší pecky z tohoto období. No a v neděli v tom čase zůstává Hit týdne, který tam byl doteď,“ dodává Karel Zajíc.

Večerní hudební speciály:

Pondělí – Vinyl (hudba z vinylů od 80. let až do současnosti)

Úterý – Hip Hop and RnB Zone (to nejlepší z Hip Hop a RnB scény)

Středa – Hot Zone (muzika, která je tak nová, že ji uslyšíte jako první)

Čtvrtek – Praha žije (záznamy živých koncertů)

Pátek – Rock je náš (moderovaný pořad Ilji Kučery ml.)

Sobota – Zóna 90 (hudba 90. let)

Neděle – Hit týdne (hitparáda Rádia Praha)

V programu se objeví také nová rubrika, která se bude týkat filmových premiér. Rádio Praha bude stále charakterizovat slogan Hity, doprava, informace.

„To už mluví o všem. Takže se zaměřujeme i na řidiče, na lidi, kteří chtějí informace o tom, co se děje kolem nich. Nemyslím tím jenom zprávy, ale také zajímavé akce.“

Rozhlasové oslavy

Český rozhlas slaví v roce 2023 významné výročí, uplyne přesně 100 let od zahájení pravidelného vysílání. V rámci oslav se můžete těšit i na zpřístupnění karlínské budovy, kde Rádio Praha sídlí.

„Nutno dodat, že Český rozhlas, tehdy Radiožurnál, byl prvním, kdo začal vysílat na kontinentální Evropě. Předběhla nás pouze ve Velké Británii korporace BBC. Ale jinak jsme tady byli první, takže si 100 let připomeneme samozřejmě nejenom Dnem otevřených dveří. Český rozhlas připravuje spoustu pořadů a zajímavých seriálů a třeba také velký koncert v Riegrových sadech.“

Karel Zajíc pracuje v Českém rozhlase už 23 let, jaká je ta největší noční můra rozhlasáka? Jak vypadá den vedoucího programu? A jaké připomínky mu od posluchačů chodí? Poslechněte si celý rozhovor.

Související