Roštěnky na tymiánu
Hovězí je spolu s vepřovým masem nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku, nakrájené na plátky, na drobné kousky nebo mleté. My si dnes připravíme roštěnky na tymiánu podle receptu Andrey Brzobohaté ze sdružení Antimeningokok.cz.
Suroviny:
3/4 kg zadního hovězího
tymián, mletá paprika
cibule
žampiony
bujon bez glutamátu
Postup:
1. Maso nakrájejte na plátky a obalte v hladké mouce. Opečte na pánvičce.
2. Do papiňáku dejte olej a cibulku osmahněte dozlatova.
3. Přidejte tymián, papriku, maso a bujon a podlijte vodou. Vařte asi 20 minut a podávejte s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.