Roštěnky na tymiánu

Hovězí je spolu s vepřovým masem nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku, nakrájené na plátky, na drobné kousky nebo mleté. My si dnes připravíme roštěnky na tymiánu podle receptu Andrey Brzobohaté ze sdružení Antimeningokok.cz.

Suroviny:

3/4 kg zadního hovězího
tymián, mletá paprika
cibule
žampiony
bujon bez glutamátu

Postup:

1. Maso nakrájejte na plátky a obalte v hladké mouce. Opečte na pánvičce.

2. Do papiňáku dejte olej a cibulku osmahněte dozlatova.

3. Přidejte tymián, papriku, maso a bujon a podlijte vodou. Vařte asi 20 minut a podávejte s rýží.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.