Gruzínská polévka čichirtma
Dnes si s námi uvařte gruzínskou polévku čichirtma. Také tento recept připravila paní Mančo Toidze z pražské Polévkárny. Používá v něm slepičí maso, dá se ale uvařit i z kuřecího nebo skopového.
Suroviny:
1 slepice
4 cibule
3 lžíce kukuřičné mouky
100 g másla
4 vejce
4 lžíce vinného octa
150 g čerstvého koriandru
lžička soli
3 litry vody
Postup:
1. Slepici vařte ve vodě asi 45minut, pak maso vyndejte a vývar si schovejte.
2. V hrnci si na másle osmažte najemno nakrájenou cibuli, zaprašte kukuřičnou mouku a za stálého míchání přilévejte po troškách slepičí vývar.
3. V hrnku si rozšlehejte čtyři vejce s octem a přilijte za stálého míchání do vývaru, Vařte 5 minut.
4. Nakrájené maso přidejte na závěr spolu s čerstvým koriandrem, zamíchejte a podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka